Home

Word geen hoogslaper

Een (nieuw) bed moet er niet alleen goed uitzien maar moet ook praktisch zijn in gebruik. We weten intussen allemaal dat een goede matras en bedbodem ook je nachtrust ten goede komen. Maar wist je dat ook de hoogte van je bed belangrijk is?

 

Mooi, maar ook erg praktisch

Maar al te vaak kiezen we een bed in functie van design, gemakkelijk onderhoud onder het bed, of de hoogte van de slaapkamer. Denk maar aan een slaapkamer met een laag plafond of onder een hellend dak. De ideale bedhoogte op zich wordt dan eerder gezien als bijkomstig. Het klopt inderdaad dat de lighoogte geen invloed heeft op je slaapcomfort, maar de instaphoogte is wel van belang.

 

Word geen hoogslaper

Een te hoog of te laag bed veroorzaakt vaak rugklachten. Die ontstaan wanneer mensen in of uit hun bed stappen en wanneer ze het bed opmaken. De ideale bedhoogte wordt mede bepaald door onze eigen lichaamslengte. Doe even de test: ga naast je bed staan en kijk naar de hoogte van het bed ten opzichte van je knie. Als de bovenkant van je matras iets hoger is dan je knieholte, dan lig je perfect en is in- en uitstappen het makkelijkst.