Home

Slecht geslapen? Koop een nieuw hoofdkussen!

Een te dik, te dun of simpelweg ongemakkelijk hoofdkussen kan je behoorlijk wat slapeloze nachten bezorgen. Een goed hoofdkussen verlicht nek- en rugpijn, bevordert je nachtrust en helpt je uitgerust en monter aan je dag beginnen! Hoog tijd dus om je kussen aan een grondige inspectie te onderwerpen!

 

Het perfecte kussen

Wat is nu eigenlijk een goed hoofdkussen? De meeste mensen weten niet wat nu precies een goed kussen is, laat staan hoe ze een goed kussen moeten kiezen. Maar al te vaak laat je je leiden door de prijs of door reclame. Maar bestaat er wel zoiets als 'het perfecte kussen'? Het antwoord is ‘nee’. Het perfecte kussen is niet noodzakelijk duur, dun of dik. De vraag of een kussen goed is om op te slapen hangt bovendien niet alleen af van het kussen zelf, maar ook van de persoon die erop slaapt. Iedereen heeft immers een ander lichaam en andere slaapgewoonten. Het is dan ook de combinatie die de sleutel vormt tot het vinden van het voor jou perfecte kussen.


 

Een kussen kopen? Hou je hoofd erbij!

Wat alle goede kussens wel gemeen hebben, is dat ze je liggende lichaam een neutrale houding helpen aannemen — dit wil zeggen dezelfde positie als die waarin je lichaam zich rechtop bevindt. Als je lichaam 's nachts niet in z'n natuurlijke houding kan rusten, zullen je spieren opgespannen blijven om je wervelkolom toch in die neutrale positie te dwingen. Heel vermoeiend en soms ook pijnlijk! Een foute slaaphouding kan leiden tot pijn tussen de schouderbladen, nekpijn, hoofdpijn en nog veel meer klachten. Hoe kan je al deze ellende vermijden? Elke drie jaar een fris en goed hoofdkussen, aangepast aan jouw lichaam, slaaphouding en bed. Super!