Home

Slapen op een wolkje

Nogal wat mensen hebben last van een verstoorde nachtrust. Goed en voldoende slapen is enorm belangrijk, dat wisten we al. Een goede nachtrust doet niet enkel je lichaam, maar ook je geest deugd. Het verbetert je humeur en zorgt voor een hogere werkproductiviteit. Daarom is het enorm belangrijk te zorgen voor een matras die bij je past.

 

In het verleden werd aangenomen dat slaapstoornissen verband hielden met een oude en oncomfortabele matras of slaapoppervlak, zonder dat dit eigenlijk ooit wetenschappelijk bewezen was. Maar vandaag de dag is bewezen dat er echt een onweerlegbare verband is tussen een nieuwe matras en minder rugpijn, een beter slaapcomfort en een betere slaapkwaliteit.

 

Geen ‘one size fits all’

Ideaal gezien zou je elke 10 jaar een nieuwe matras moeten aanschaffen. Doorheen de jaren verliezen matrassen immers hun steun en stevigheid. Helaas bestaat er geen 'one size fits all'-matras. In plaats van te kiezen op basis van een bepaald merk, het uitzicht of het prijskaartje, is het veel belangrijker om je keuze hoogstpersoonlijk te maken door uit te testen wat goed aanvoelt. 

 

Ontdek jouw slaappositie

Bij het kiezen van je matras moet je eerst en vooral rekening houden met hoe je precies slaapt. Rugslapers verdelen hun gewicht bijvoorbeeld beter dan een zijslaper, die meer druk legt op bepaalde gewrichten en de ruggengraat. Onderzoek toonde aan dat de kleinste verschillen in ondersteuning de slaapkwaliteit kunnen beïnvloeden, net als spierpijn en uiteraard vermoeidheid. Omdat rugproblemen vandaag de dag steeds meer mensen treffen, is een nieuwe en moderne matras dan ook van onmisbaar. Een nieuwe matras biedt de nodige steun en heeft een positieve invloed op pijn en stijfheid in de onderrug, waardoor de slaapkwaliteit en het algemene comfort aanzienlijk toenemen. Mensen met veel rugpijn zagen hun rugklachten zelfs met 63 procent verminderen.