Home

Ga de hele winter met plezier naar bed

Nu de temperaturen opnieuw dalen, is het hoog tijd om je bed en slaapkamer klaar te maken voor de winter. Dat betekent warme dekens, donzige dekbedden, schapenvachtjes, zachte kussens en warme verlichting, maar ook een goede matras en bedbodem. Zo ben je zeker dat je altijd heeeeerlijk slaapt!
 

Doe de wintercheck van je bed

De winter is het perfecte moment om je bed aan een volledige check-up te onderwerpen. Zijn de latten van je bedbodem nog niet doorgebogen? Zijn de veren nog stevig genoeg? Biedt je matras nog voldoende ondersteuning? Maar ook je dekbed en kussens verdienen een regelmatige controle. Schud ze dagelijks op om de veerkracht te behouden en een optimale levensduur te garanderen. Ondanks de lagere temperaturen is het verstandig om je slaapkamer goed te verluchten, vooral ’s ochtends. Klap het dekbed open, zodat ook de matras en matrasbeschermer kunnen verluchten. Door het zweten nemen die veel vocht op, wat niet hygiënisch of gunstig is voor je nachtrust. Verschoon je beddengoed daarom ook best iets vaker dan gebruikelijk.
 

Maak je slaapkamer winterklaar

Nu het steeds kouder wordt is het ook een goed idee om je slaapkamer winterklaar te maken. Zorg hierbij allereerst voor een frisse en verluchte kamer met een ideale slaaptemperatuur. Deze ligt meestal tussen 18 en 20 graden. De verwarming kan de lucht soms te droog maken, wat ook niet bevorderlijk is, maar sidderen en beven in bed kan je natuurlijk ook missen als kiespijn. Kies dan gerust voor een flanellen hoeslaken, een extra deken, een paar wollen sokken of een warmwaterkruik voor onder de lakens. Een warm dekbed is sowieso beter dan een oververhitte slaapkamer.
En voor het geval je ‘s nachts uit bed moet, leg een vloerkleedje of zet pantoffels naast je bed. Zo koelen je voeten niet meteen af.
 
Slaap zacht!